Events

10.10.2017

Kekoni Co:n vuosi 2018: sooloteos Möhkäle Suvilahteen

Petri Kekonin sooloteos ensi-iltaan lokakuussa 2018

 

Koreografi Petri Kekoni sooloteos Möhkäle käsittelee ihmisen pienuutta luonnon edessä. Kekonin fyysisen hahmon rinnalla nähdään robotiikkaan ja kineettisiin veistoksiin erikoistuneen kuvanveistäjäpariskunnan Pekka ja Teija Isorättyän luoma teos.

Petri Kekoni palaa soolotyöskentelyn pariin yli 10 vuoden ja useiden ryhmäteosten jälkeen. Kekonin viimeisin sooloteos Kävelen hitaasti tuulessa on vuodelta 2004.

Koreografi Kekoni pohtii sooloteoksen suunnittelun äärellä:

”Pyrin tuomaan näyttämölle pelkistettyä, suodattamatonta liikemaailmaa, jota olen 20 vuoden aikana kehitellyt. Möhkäle-teosta suunnitellessani kysyn, minkä materiaalin tällä hetkellä voin allekirjoittaa. Haluan saada liikkeen sisäiset motiivit kirkkaaksi, parhaiten ja suorinta tietä tämä käy oman soolon kautta.”

Isorättyät tutkivat veistoksissaan ihmisen ja koneen välisen suhteen läheisyyttä ja ongelmallisuutta. Sekä Isorättyät että Kekoni käsittelevät työskentelyssään liikettä ja inhimillisyyttä. Pekka ja Teija Isorättyän työhön pääsee parhaillaan tutustumaan Kiasmassa; he ovat ehdolla 2017 Ars Fennica -palkinnon saajiksi.


Taiteellinen työryhmä:

Koreografia, konsepti ja tanssi:

Petri Kekoni

Kuvanveistäjät:  

Pekka ja Teija Isorättyä

Ääni- ja valosuunnittelu:

Mikko Hynninen

Pukusuunnittelu:

Joanna Weckman


Ensi-ilta 4.10.2018 Cirkon Maneesi -näyttämöllä Suvilahdessa Helsingissä.