Tapahtuu


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs2/25/kekonico/public_html/modules/News/lib/class.news_ops.php on line 335
10.12.2013

Miniatures New York 2014

Petri Kekonin teos kuudelle tanssijalle, Miniatures, on valittu ainoana suomalaisena Ice Storm 2014 tapahtumaan, joka järjestetään tammikuussa New Yorkissa.
kuvaaja Pirjo Lempeä
Miniatures - teoskokonaisuuden idea kumpuaa kolmen pienoisteoksen; dueton, soolon ja trion yhteisvaikutuksesta. Teokset ovat omia kokonaisuuksiaan, ja ne hakevat tarkoituksellisesti etäisyyttä toisiinsa, toisaalta osat toimivat myös toistensa peileinä, ne tarvitsevat toisiaan.
Teoksen voi nähdä eräänlaisena ihmislajitutkimuksena, ja kuin niin monesti aikaisemminkin, yritämme haarukoiden pyydystää ihmisyydestä jotain oleellista siihen keskelle. Itselleni teoksen kokonaismuoto näyttäytyy kubistisena maalauksena, jossa kohdetta kuvataan samaan aikaan eri suunnilta.

Teoksen liikemateriaalilla ja sen tanssijavalinnoilla on vahva geneettinen perusta, siinä kohtaavat pitkäraajaiset ja vaaleat, pienet ja tummat, sekä runsaat ja painavaluiset tanssijat. Johtoajatuksena liikkeen luomisessa on ollut antaa erilaisten kehotyyppien sanella liikemateriaalin lähtökohdat. Nämä keholliset motiivit muuttuivat prosessin edetessä taiteellisiksi motiiveiksi, jotka sanelivat ehdot koreografian lisäksi myös musiikin ja tilan suunnittelulle.
koreografi: Petri Kekoni
valosuunnittelu: Ilkka Paloniemi
musiikki: Iiro Ollila
pukusuunnittelu: Monika Hartl
tanssijat: Maija Kiviluoto, Petri Kekoni, Pekka Louhio, Jouni Majaniemi, Satu Rekola, Esete Sutinen

Extra: Miniatures esitykset Gerald W. Lynch Theater tammikuun 11. pvä

Arkisto