Antti Nykyri

Antti_Nykyri
Antti Nykyri on äänen, äänitaiteen, musiikin ja äänisuunnittelun parissa monipuolisesti työskentelevä taiteilija. Hän on toiminut installaatiotaiteen, äänitaiteen, nykytanssin, taidekeskeisten mobiilisovellusten, runouden, musiikin, teatterin, osallistavien teosten, käyttöliittymäsuunnittelun ja -tutkimuksen sekä taiteellisen tutkimuksen konteksteissa.

Nykyrin installaatioteoksia ja niiden dokumentaatioita on ollut kansainvälisesti esillä esimerkiksi Gwangju Design Biennaalissa Etelä-Koreassa, Venetsian Biennaalissa sekä Prague Quadrennial of Performance Design and Space -tapahtumassa Tšekeissä. Taiteellisten töiden ohella Nykyri valmistelee väitöstutkimustaan Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Hän on julkaissut tutkimusartikkeleita ja -esitelmiä sekä toiminut taiteen, koulutuksen ja kulttuurielämän asiantuntija-, kehitys-, luottamus- ja opetustehtävissä. Yhteistyö Petri Kekoni Companyn kanssa käynnistyi vuonna 2011. Nykyri on Petri Kekoni Companyn taustalla olevan Liikkeen puolesta kannatusyhdistys ry:n hallituksen jäsen.

Nykyrin taiteellista toimintaa määrittää pyrkimys konventionaalisten äänten tuottamisen ja havaitsemisen tilanteiden ja keinojen tuolle puolen: sellaisten uniikkien teosten äärelle, jotka havaituiksi tullessaan saavat meidät arvioimaan uudelleen suhdettamme kuulemaamme ja ympäristöömme.

www.anttinykyri.com