Absoluutti 2007

"Johtolankana absoluuttia tehdessäni ja liikettä luodessani on ollut työntää ylimääräiset ajatukset pois. Vähän samaan tapaan kuin aikanaan Kasimir Malevits raivasi tietään päätyessään maalaamaan mustan neliön. Mikä on ylimääräistä? Mistä tunnistaa esanssin?

Tähän teokseen on jäänyt liikeparsia, jotka tuntuivat luomishetkellä kehossa absoluuttisilta. Tanssijoiden tekemänä niillä tuntui olevan itsenäinen sanoma. Liike ikään kuin julistaa itsenäisyyttä. Nämä liikeparret laitettiin samaan soppaan, suhteutettiin toisiinsa ja syntyi draamaa. Koreografisesti olen tässä teoksessa ollut itselleni uskollinen, kuin myös hylännyt itseni. Muoto kohtaa muodottomuuden."

- P.K.

Teoksen alkuperäinen työryhmä

Koreografia ja visualisointi: Petri Kekoni
Tanssijat: Sofia Karlsson, Tanja Kuisma, Andrius Katinas, Eero Vesterinen
Musiikki: Iiro Ollila
Tuotanto: Petri Kekoni Company

Ensi-ilta: 12.9.2007. Savoy-teatteri, Helsinki

Vierailut : Tanssivirtaa-festivaali,  Tampere huhtikuu 2008.

 

Teoksesta sanottua

”Sisääntuloissa ja poistumisissa tuntuu voimakas dramaattinen lataus…Vajaan tunnin teos on totisesti täynnä liikettä. Loistava nelikko suoriutuu tehtävästä kunnialla.”
- Jussi Tossavainen, HS

”Musiken, visualiseringen och dansen, blir i hans regi ett, i en fokuserad, intensiv och formalistik metamorfos för fyra dansare… Helheten är ambitiös, imponerande och rätt distinkt i vårt dansklimat.”
- Jan-Peter Kaiku, HBL

”Omalla sisäisellä logiigallaan terävästä valuvaan vaihtuva liikekieli lähes hypnotisoi mukaansa. Tiukkuus ja vastakohtaisuuksien voima toimivat myös teoksen visuaalisessa ilmeessä.”
- Annikki Alku, Demari

”Sensuellia, konkreettista ja liikkeinä kiinnostavaa… Syntyi vahva jännite… Kekonin teoksissa on yleensä paljon draamaa. Samalla ne vaikuttavat abstrakteilta.”
- Tiina Suhonen, Tanssi

Koreografisesti olen tässä teoksessa ollut itselleni uskollinen, kuin myös hylännyt itseni. Muoto kohtaa muodottomuuden.

Kuvia teoksesta