Myrsky-03 2003

"William Shakespearen ”Myrsky” muodostaa teoksen luurangon. Teoksen hahmoista Prospero, Ariel, Caliban, Trinkulo, ja nymfit repäistään irti tarinakehyksestä ja viskataan keskelle 1950-luvun riisuttua tehdasmiljöötä. Abstrakti, intuitiivinen liikkeenkäsittely kohtaa tarinan.

Myrsky näyttäytyy yhtälailla päänsisäisenä, yhteiskunnallisena ja luonnontapahtumana. Yhtäkaikki sillä on rakenteita horjuttava vaikutus. Kaikki mikä voi irrota, irtoaa.

Teoksen musiikki kostuu Jean Sibeliuksen Myrsky-teoksesta ja Timo Muurisen äänimontaasista. Se kertoo myös koko teoksen innoituksesta – halusta saada jotain jotain vanhaa ja jotain hyvin uutta törmäämään, siitä syntyy myrsky."

- P.K.

Teoksen alkuperäinen työryhmä

Koreografia ja konsepti: Petri Kekoni
Tanssi: Anne Hiekkaranta, Carl Knif, Maija Kiviluoto, Teemu Kyytinen, Heidi Lehtoranta, Johanna Rantanen, Sami Vartiainen
Musiikki: Jean Sibelius: Myrsky op. 109. Osat: Prelude, Caliban`s song, Intrada, Dance of the nymphs, Prospero. / Timo Muurinen (äänimontaasi)
Tila- ja valosuunnittelu: Markku Uimonen
Pukusuunnittelu: Joanna Weckman
Tuotanto: Zodiak - uuden tanssin keskus, työryhmä

Ensi-ilta: 27.3.2003. Kaapelitehdas pannuhalli, Helsinki

Vierailut: Tanssiareena-festivaali, Helsinki marraskuu 2003

 

Teoksesta kirjoitettua

”Teoksen liikekieli on virtaava, energinen ja selkämuotoinen. Sitä luonnehtii tietynlainen impulsiivisuus, vaivaton intuitiivisuus ja ulospäin suuntautuneisuus. Esityksellä on kauttaaltaan oma rytminsä ja sykkeensä. Se piirtää empimättä oman maailmansa ensimmäisestä hetkestä viimeiseen”
- Jan-Peter Kaiku, Tanssi

Myrsky näyttäytyy yhtälailla päänsisäisenä, yhteiskunnallisena ja luonnontapahtumana. Yhtäkaikki sillä on rakenteita horjuttava vaikutus.

Kuvia teoksesta